Manifesteer jouw dromen in een wensbord

2017 - Jaar van de Vuur Haan
2017 – Jaar van de Vuur Haan

Goede voornemens. Ze verschijnen in alle maten en gewichten. Het jaar is nog niet goed begonnen of daar rijst die ene grote vraag: “Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?”. Ik zou mezelf niet zijn moest ik daar geen pasklaar antwoord op hebben: “Mijn grootste voornemen dit jaar is geen goede voornemens te hebben. En vooral het jaar niet te starten met een hoop beloftes die je eind januari alweer vergeten bent”.  Waar ik wel in geloof, is manifestatie van wensen en dromen. Door een wensbord bijvoorbeeld!

GOEDE VOORNEMENS

Wensen en dromen
Wensen en dromen

We wensen elkaar een gelukkig en gezond Nieuwjaar en dan plots… als een vervelend pop-upje op jouw scherm is die ene vraag daar weer: “Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017?” Maar hoe komt het eigenlijk dat deze vraag zich elk jaar opnieuw stelt?

Ik graaf even diep in mijn herinneringen, helemaal terug naar mijn kindertijd. In een flashback zie ik mezelf heel statig en met een trillend stemmetje mijn nieuwjaarsbrief voorlezen aan mijn ouders, aan mijn meter en tot slot nog eens aan mijn peter.
In gedachten ontcijfer ik mijn toen zesjarig handschrift. En wat staat daar zo frappant? Mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar! Stel je voor. Als zesjarige ratel je dit maar liefst drie keer af voor de toen belangrijkste personen in jouw leven. Jaar in jaar uit.
Van een brainwash gesproken! Niet te verwonderen dat bij de start van het nieuwe jaar het eerste wat in ons opkomt is: “Wat zijn jouw…”. Vul zelf maar in! 🙂

JOUW NIEUWJAARSWENS IN EEN WENSBORD

Waar ik wel in geloof is visualisatie van wensen en dromen. Honderd keer denken aan wat je wil bereiken is mooi, maar jouw wens eens uitschrijven op papier is beter.  In de tegenwoordige tijd, in de ik-vorm en in de positieve zin. Alsof je jouw droom reeds verwezenlijkt hebt. Een wens waar je spontaan blij van wordt. A wish that makes your soul happy!
Wil je bijvoorbeeld dit jaar absoluut jouw droomwoning vinden? Schrijf dan: “Ik woon in mijn droomhuis” en niet: “Hopelijk vind ik dit jaar mijn droomwoning” of “Ik heb geld nodig om mijn droomhuis te kopen”.

Schrijf jouw wens op een A4tje met passende prentjes die je knipt en plakt uit een tijdschrift of echte foto’s van jouw wens erbij. Met inspirerende woorden die passen bij jouw wens. Als achtergrondkleur van jouw wensbord kan je kiezen voor jouw favoriete kleur. Dan associeer je jouw wens met deze kleur. Een extra happy geheugensteuntje!

Mijn Vision Board Januari 2016
Mijn Vision Board Januari 2016

Ga je liever de digitale tour op? Probeer dan zeker eens deze site uit: http://www.dreamitalive.com

Hang tot slot jouw wensbord op een leuke plek waar je dagelijks regelmatig passeert. Verklein het A4tje tot een pasklaar formaat voor in jouw portefeuille of agenda. En waarom niet als achtergrond op jouw smartphone of PC?

MANIFESTEER JOUW WENS

Actie
Actie

Wil je jouw droom echt bereiken? Neem dan zeker ook actie naar jouw doel. Dagelijks kleine stapjes en een positieve mindset doen wonderen. Lukt het niet meteen, stuur jouw actie dan bij en geef vooral nooit op.

Want zeg nu zelf, wachten tot je de volgende dag wakker wordt in jouw droomhuis zou wat al te gemakkelijk zijn, niet? Stel jezelf de vraag in welke regio je wilt wonen, welke stijl je graag ziet, hoe jouw huis ingedeeld moet zijn, mag er nog werk aan zijn of net niet.
Geef je voorkeuren in op immosites, bezoek immokantoren, trek erop uit.  Kortom, schiet in actie!

DANKBAARHEID

Dankbaarheid
Dankbaarheid

Feliciteer jezelf met kleine successen. Zet elke dag vóór je gaat slapen even op een rijtje wat je die dag bereikt hebt. Ook al zijn het kleine dingen. Je zal de volgende dag starten met een positieve ingesteldheid.
Wees ook dankbaar naar anderen. Een dankjewel kost geen geld en vervult het hart van wie jou geholpen heeft met héél veel joy, wat weer aanstekelijk werkt.

Weet je nog wat jouw doelen en wensen van het afgelopen jaar waren? Noteer eens 7 dingen die je toen bereikt hebt en waar je gerust trots mag op zijn. Een applausje voor jezelf!

Wat zijn jouw goede voornemens dit jaar? Wat wil jij eind 2017 bereikt hebben? Schrijf jouw wensen in het commentarenveld hieronder. Al een eerste stap op weg naar het manifesteren van jouw wensen!

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *