Feng Shui

Feng Shui…wat?

Feng Shui is een 4000 jaar oude studie van de relatie tussen mens en omgeving. Eeuwenlang bestudeerden Feng Shui meesters de natuurlijke en de door de mens gemaakte omgevingen en de invloed die ze op de mens hebben.

Feng Shui betekent letterlijk wind (feng) en water (shui). De twee belangrijkste natuurkrachten die verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van Chi, levensenergie, op onze planeet. Feng Shui zorgt voor een optimale doorstroom van Chi in onze omgeving en brengt de energie in balans, wat een positieve invloed heeft op jouw woning en leven.

Klassieke Feng Shui gaat uit van kompasrichtingen, waarbij elke (sub)windrichting staat voor een uniek levensaspect, zoals liefde, gezondheid, welvaart, carrière en heeft een eigen element (vuur, aarde, metaal, water of hout). De vijf elementen vullen elkaar aan en kunnen elkaar verzwakken. Aan de hand van een plattegrond wordt de woning ingedeeld in sectoren met bijbehorende elementen. 
Goede Feng Shui kan zorgen voor meer energie en flow, een verbeterde levenskwaliteit, een goede gezondheid, carrière opportuniteiten en verbeterde leerprestaties voor de kinderen.

Vijf elementen

Jouw geluk

Het Feng Shui geluk ontstaat door de omgeving en staat garant voor 1/3de van jouw geluk. Dit is het aardse geluk. Door jouw woon- en werkplek aan te pakken, kan je dit geluk vergroten.

Een ander derde wordt bepaald door jouw geboortester. Dit is het hemelse geluk en dit kan je niet veranderen.

Het laatste derde is het menselijk geluk en dit heb jij volledig zelf in de hand. Dit geluk wordt bepaald door jouw manier van denken en de acties die je onderneemt. Het is dus heel belangrijk om de richtlijnen uit het expertiseverslag toe te passen, niet te wachten tot kansen en opportuniteiten in jouw schoot komen vallen en met een positieve mindset door het leven te gaan.

Hoe gaat een Feng Shui expert te werk?

Tijdens een Feng Shui Expertise wordt eerst en vooral de Chi-flow buiten onderzocht. Belangrijk is immers een goede Chi flow buiten naar jouw woning te geleiden en deze daar vast te houden.
Vervolgens meet de consultant aan de hand van een kompas de hoofdwindrichting en graden van jouw voorgevel op. Dit is de facing.
Dan wordt een energiekaart van de woning opgemaakt. Zie het als acupunctuur van jouw woning, waarbij de pijnpunten worden aangepakt en positieve punten worden gestimuleerd. Jouw woning wordt omgetoverd tot een omgeving die jou ondersteunt en versterkt. Je zal meer stroming in jouw leven ervaren.

Het expertiserapport maakt duidelijk hoe je Chi flow naar jouw woning aantrekt en deze vasthoudt en hoe storende elementen (Sha Chi of gifpijlen) te neutraliseren. Een harmonieuze wooninrichting wordt immers voor 70% percent bepaalt door de situatie buiten en 30% door de situatie binnenhuis is.
Vervolgens worden de gunstige ruimtes bepaald om te werken, slapen, ontspannen, leven en hoe je meer balans en flow in jouw leven krijgt. Ook krijg je tips hoe je de ruimtes kan inrichten en aankleden. Welke kleuren en vormen je kan gebruiken.

Wat is de klassieke Feng Shui niet?

Feng Shui is een wetenschap, metafysica en houdt zich niet bezig met bijgeloof.

  • Maakt geen gebruik van kitscherige Chinese beeldjes om bepaalde levensgebieden te versterken.
  • De voordeur ligt niet altijd in het Noorden.
  • De WC-bril openlaten heeft geen invloed op de energie. Het deksel sluiten doe je beter wel om vieze geurtjes in de ruimte te vermijden.
  • Feng Shui is geen kleurboek. De ruimte aankleden is pas de laatste stap van een Feng Shui expertise.
  • Belooft geen pot goud aan het eind van de regenboog.

Meer informatie

Meer informatie over een Feng Shui Home Expertise vind je hier: https://www.happylifedesign.be/feng-shui/feng-shui-home-expertise/

Meer informatie over een Feng Shui Home Office Expertise vind je hier: https://www.happylifedesign.be/feng-shui/feng-shui-home-office-expertise/

Wil je graag een Feng Shui Expertise laten uitvoeren? Neem dan contact op met Isabelle via het formulier: https://www.happylifedesign.be/contact/