Pantone kleurtrends 2021: Illuminating en Ultimate Gray

De boodschap van Pantone is duidelijk: een huwelijk tussen twee kleuren dat kracht en hoop uitstraalt. Het warme en optimistische geel in combinatie met het praktische en betrouwbare grijs. Deze Pantone kleuren 2021 zetten de toon voor een jaar van kracht en positiviteit. Een boodschap van geluk ondersteund door standvastigheid.
Deze twee kleuren samen inspireren ons voorwaarts te gaan en moedigen ons aan om nieuwe manieren van denken en concepten te ontwikkelen.

Wie nu bij de pakken blijft zitten, geraakt in een neerwaartse spiraal. Veerkracht is meer dan ooit de moraal van het verhaal. Ondanks de vele tegenslagen toch de moed vinden om steeds weer overeind te komen en door te gaan. Met een hernieuwde energie dankbaar zijn voor de kleine dingen. De eerste zonnestralen op een kleurrijke lentedag, een park vol vrolijke gele paasbloemen, de lach van een kind, een schouderklopje van een dierbare vriend.

En dit heeft Pantone geweten. In deze hedendaagse realiteit van continue onzekerheid is men op zoek naar betrouwbaarheid én vrolijkheid. Een warm gevoel van blijdschap, een sprankeltje hoop en positiviteit.

Pantone kleur 2021: Illuminating

Een warme en vrolijke gele kleur, een lichtbaken in deze onzekere wereld. Vitaliteit en een licht gevoel van blijdschap. Een optimistische geeltint badend in pure zonne-energie.

Geel is een primaire kleur en complementair met paars. Wist je dat bijtjes een voorkeur hebben voor gele bloemen? Veel bloemen die in het wild voorkomen, zijn geel. Bij geel denken we ook aan Pasen, paasbloemen, gele tulpen en kuikentjes. Geel kan met heel wat kleuren gecombineerd worden. Let wel op met blauw. Deze combinatie kan goedkoop overkomen.

Banner with yellow tulips. Trend colors color of the year 2021 Illuminating yellow

Pantone kleur 2021: Ultimate Gray

Grijs staat symbool voor betrouwbaarheid, wijsheid, intelligentie en een stevige fundering. De kleuren van kiezelstenen en natuurlijke elementen waarvan het verweerde uiterlijk de tand des tijds heeft doorstaan. Ultimate Gray moedigt gevoelens van kalmte aan, brengt stabiliteit en een flinke dosis veerkracht en hoop.

De kleur grijs bekom je door zwart en wit te mengen. Gebruik je enkel grijs in jouw interieur, dan kan dit saai en kleurloos overkomen. Door de neutrale kleur grijs als basis te combineren met accessoires in een sprankelend geel bekom je een warm, levendig effect. Denk maar aan kussens, een vaas, kaarsen, een tafellamp of een poef in een vrolijk geel kleurtje.

New York Fashion Week: lente-zomer top 10

New York Fashion Week: lente-zomer – The Classics

Het Pantone Color Institute

De Pantone Colour of the Year wordt gekozen door het Pantone Color Institute. Dit instituut is een afdeling binnen Pantone die gedurende het hele jaar verantwoordelijk is voor het uitbrengen van de belangrijkste en grootste kleurtrends. Zo brengt het Pantone Color Institute ieder seizoen de top runway kleuren uit, gericht op de modebranche. Daarnaast selecteren zij de Pantone Color of the Year en voorspellen zij ‘Global Color Trends’, de kleurtrends die in diverse industrieën ter wereld, zoals de interieurbranche, een grote rol zullen gaan spelen.

Welke kleuren zou jij combineren met Ultimate Gray en Illuminating? Laat het weten in een bericht bij deze blog!

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *