PANTONE COLOUR OF THE YEAR 2022: VERY PERI

Pantone Very Peri

Deze warme blauwpaarse kleur moedigt inventiviteit en creativiteit aan. De blauwe tinten worden geassocieerd met technologie en futurisme, terwijl de rode en paarse ondertonen voor vreugde en enthousiasme staan. Very Peri staat symbool voor de wereldwijde tijdsgeest. Nu we uit een periode van isolement komen, veranderen onze opvattingen en normen en is ons fysieke en digitale leven op nieuwe manieren versmolten.

Jaarlijks analyseert het Pantone Color InstituteTM zorgvuldig de maatschappelijke trends en bestudeert nieuwe kleurinvloeden. Het instituut haalt zijn inspiratie uit de filmindustrie, kunst, mode, design, populaire reisbestemmingen, nieuwe lifestyles, technologieën, materialen en texturen die kleuren kunnen beïnvloeden.

De digitale wereld was de inspiratiebron voor Very Peri, de kleur van het jaar 2022. Digitaal ontwerp opent de deur naar een dynamische virtuele wereld waarin we nieuwe kleurmogelijkheden ontdekken en vormgeven. Met trends in gaming, de groeiende populariteit van de metaverse en de groeiende artistieke community in de digitale ruimte, illustreert Pantone 17-3938 Very Peri. De versmelting van het moderne leven en hoe kleurtrends in de digitale wereld zich manifesteren in de fysieke wereld en omgekeerd.

Inspired by colour?

Het Pantone Instituut creëerde voor het eerst in zijn 30-jarig bestaan een nieuwe kleur. Niet ondenkbaar voor een jaar waarin transformatie en innovatie centraal staan.

De kleur Very Peri wordt ook wel ‘burple’ genoemd, een samensmelting van blue en purple. Paars symboliseert passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit.

De blauwe tinten staan voor technologie en futurisme. De rode ondertoon zorgt voor een vleugje vreugde en enthousiasme.

Vier kleurenpaletten die verschillende interieurstijlen en moods weergeven

Het Pantone Instituut ontwikkelde vier kleurpaletten met de trendkleur Very Peri: Balancing Act, Wellspring, The Star of the Show en Amusements.

Balancing Act is een natuurlijke balans van warme en koude tonen die elkaar versterken.

Wellspring, een holistische en harmonieuze mix van natuurlijke tinten die de compatibiliteit van groen met Very Peri benadrukt.

De dynamische aanwezigheid van Very Peri komt tot uiting in het palet The Star of the Show. De trendkleur wordt omringd door een waaier van klassieke en neutrale tinten, waarvan de essentie van elegantie en ingetogen stijl een boodschap van tijdloze verfijning meegeeft.

Pantone Star of the Show

Amusement, een vrolijk en grillig kleurenverhaal van onstuitbaar plezier en spontaniteit wordt versterkt door het zorgeloze vertrouwen en de vrolijke houding van Very Peri. Een fonkelende blauwe tint, waarvan de speelsheid ongeremde expressie en experimenten aanmoedigt.

Pantone Amusement

Creëer je eigen kleurenpalet

Uit de acht tonen van Balancing Act combineerde ik er vijf in mijn kleurenwaaier hieronder. Ik koos voor dit palet omdat ik het afgelopen jaar zocht naar evenwicht tussen mijn werk en privéleven. De vrolijke kleuren geven ook een instant gevoel van happiness. En daar doen we het toch voor, niet?

Wil je graag ook experimenteren met de kleuren uit de diverse gamma’s en jouw eigen kleurkaart samenstellen? Dit kan met de gratis tool op de website van Pantone: https://www.pantone.com/eu/en/color-of-the-year-2022-palette-exploration

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *