NIEUWSTE WOONTRENDS 2017

Nieuwste woontrends
Nieuwste woontrends

Nieuwsgierig naar de nieuwste woontrends voor de lente-zomer 2017?

Een wereld vol kleur. Wat mooiers kan je wensen? Wie nog gefascineerd is door kleur, is Hilde Francq van trend agency Box 3.
Ik ontmoette haar voor het eerst op het jaarlijks Color Trend Seminar in het prachtige kader van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen. Een knap staaltje architectuur op zich. Daar werden de nieuwste woontrends voor de lente-zomer 2017 uit de doeken gedaan.

Nieuwste woontrends bepalen

Hoe ga je op zoek naar de trends voor de komende jaren? Hilde Francq licht toe:

De maatschappelijke trends op lange termijn bepalen de lifestyletrends op korte termijn en de bijhorende kleurenpaletten. De early adopters in het technologie-, kunst- en modecircuit uit mondaine steden als Parijs, Londen, Berlijn en Tokio pikken deze trends als eersten op.
Kleur is een belangrijke lifestyle factor als je weet dat consumenten maar liefst 85% van hun aankoopbeslissingen nemen op basis van kleur. Of we voor de ene of de andere keukenrobot kiezen, zal vooral afhangen van de kleur ervan
.

 Kleurenwaaier lente-zomer 2017

Francq Color Trend Agency onderzocht grondig de ontwikkelingen in onze maatschappij en realiseerde 7 trends die de vormen, kleuren en materialen in modeontwerp en interieur design voor de lente-zomer 2017 zullen inspireren.

Happy Life Design licht alvast een tipje van de sluier op en laat jullie kennis maken met twee van deze nieuwste woontrends: Retreat en Blend.

Let’s Retreat

Nieuwste woontrends - Bron: Box 3 Trend Agency
Nieuwste woontrends – Bron: Box 3 Trend Agency

 

Onze maatschappij leeft vandaag voortdurend in angst. De media overspoelt ons met berichten over verhoogde terreurdreiging, aanslagen en oorlogen. Daarom hebben we nood aan een veilige omgeving, een wereld vol schoonheid temidden van onze eigen vertrouwde leefomgeving.

Daarom zullen we volgend jaar nog meer aandacht aan de inrichting van ons interieur besteden. We willen ons immers terugtrekken in een mooie, weelderige cocon. We gaan voor de aankleding op zoek naar zachte en rijkelijke materialen en texturen, organische vormen en gedempte kleuren zoals roze, pastel, metallics en geel als accentkleur. Ook poederkleuren, pearl, kwarts, messing en roodkoper blijven de boventoon voeren.

Nieuwste woontrends - Bron: Francq Colors Trend Agency
Nieuwst woontrends – Bron: Francq Colors Trend Agency

 

Maar luxe uit zich niet enkel in materiële zaken en afwerking. Tijd, verstilling en introspectie is de nieuwe luxe. Waar we in 2016 nog genoegen nemen met een korte periode van tijdskrediet, streven we volgend jaar naar een permanente filosofische state of mind.

We staan stil bij wat we echt verwachten van het leven en waar we naartoe willen. De moderne mens wordt een luxekluizenaar en sluit zich af van de alledaagse drukte. Een vlucht in een wereld vol beauty met aandacht voor eenvoudige en helende rituelen.

In een volgend artikel zet ik de nieuwe trend Blend in de kijker. Je zal meteen merken dat deze uitbundige stijl in schril contrast staat met het zachte, rustgevende Retreat thema.


Happy Life Design
Happy Life Design

 

Feng Shui your home!

Droom je van een easy way of living in een stijlvolle omgeving waar jij je thuis voelt en in harmonie kan wonen, ontspannen of werken?

Happy Life Design geeft vorm aan jouw interieur en creëert een mooie, inspirerende omgeving in harmonie met mens en natuur. A happy Soul in a happy Home!

Neem contact op met Isabelle voor meer informatie over een Feng Shui expertise, opruim coaching of interieuradvies: contact.

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *