Mijn favoriete etherische oliën aller tijden

Ik hou van geur. Als kind was ik geabonneerd op een parfumreeks. Vol spanning hield ik de brievenbus in de gaten en keek verlangd uit naar de nieuwe lading miniatuur parfumflesjes en boekjes geurlectuur.

Geuren voeren je naar een andere wereld. Een wereld van emoties, herinneringen en wellbeing. Geuren brengen je tot leven en doen je goed voelen. Ze brengen rust of net dat tikkeltje extra energie. Een geurend wolkje geluk.

Ik vind het heerlijk om mijn huis lekker te laten ruiken. Dan experimenteer ik met een mix van etherische oliën die naar mijn aanvoelen perfect bij elkaar passen. En altijd leuk als je de bevestiging van vrienden krijgt.

Het straffe is dat etherische oliën zeer geconcentreerd en krachtig zijn. Ze worden gewonnen uit bloemen, bladeren, hout en schillen van citrusvruchten. Elke etherische olie heeft zijn specifieke eigenschappen. Veel etherische oliën hebben reinigende en antibacteriële eigenschappen. Sommigen werken stimulerend, anderen hebben een eerder ontspannende werking.

Mijn favoriete etherische oliën

  • Lemongrass

Lemongrass is een tot anderhalve meter hoge snelgroeiende grassoort. De olie heeft een zeer krachtige, kruidige, citroenachtige geur.
Deze olie werkt ontstekingsremmend, zuiverend, angststillend, kalmeert bij stress en geeft energie bij oververmoeidheid.

  • Grapefruit

Grapefruit etherische olie wordt geperst uit de schil en heeft een frisse, fruitige, citrus en kruidige geur.
Deze olie zuivert de atmosfeer, geeft energie wanneer je je depri voelt, stimuleert het zelfvertrouwen en helpt verdriet te verwerken. Ze werkt ontgiftend voor de organen en heeft een gunstige invloed op de spijsvertering. Niet rechtstreeks op de huid gebruiken.

  • Ylang Ylang

Deze olie uit Madagscar heeft een zoete, bloemige en balsamiek-houtige geur. De geur lijkt op Jasmijn en Hyacint.
Ze werkt angststillend, ontspannend, zinnenprikkelend. Zorgt voor een harmonische en rustgevende sfeer. Verhoogt de weerstand tegen infecties. Wist je dat deze olie deel uitmaakt van het wereldberoemde parfum Chanel n°5?

  • Groene munt

Deze olie heeft de geur van een veld vol verse munt. De geur is warm, groen, kruidig en doordringend.
De olie stimuleert de spijsvertering en is slijmoplossend. Ze heeft een rustgevende en kalmerende werking.

  • Geranium Bourbon

De meest verfijnde, luxe geur komt van de Geranium Bourbon, afkomstig uit Reunion, een eiland in de Indische Oceaan. De geur is zoet, ietwat kruidig en roosachtig.
Deze olie werkt ontstekingswerend, rustgevend, verdrijft depressieve gevoelens, werkt bij burn-out en is angststillend. Kan gebruikt worden bij PMS klachten en menopauze.

  • Lavendel

Deze olie heeft een frisse, bloemige en kruidige geur.
Ze werkt pijnstillend en kalmerend bij zonnebrand, schrammen, spierkrampen, acne. Heeft een kalmerende werking en helpt bij stress en slaapproblemen. De frisse, aangename geur verjaagt vervelende geurtjes van koken, huisdieren of sigarettenrook.

Huisparfums by Happy Life Design

De huisparfums gecreëerd door Isabelle zijn op basis van natuurlijke etherische oliën. In een handige verstuiver met geursteen. Je kan verstuiven in de ruimte of op de geursteen.

Huisparfum Feng Shui Lentekriebels

Een verfrissende geur met een houtige ondertoon, een subtiel hart van bloemen en een zweem van vers geplukte munt en lemongrass.
Met dit huisparfum detox je jouw huis in no time. Een nieuwe lente, een nieuwe start en pure energie flow. Een frisse lentebries in huis!

Huisparfum Zwoele Zomeravond

Een zwoele geur met een basis van Ylang Ylang verrijkt met zoete vruchten en frisse citrusnoten.
Zwoele Zomeravond voert je mee op een luchttapijt naar het Verre Oosten en de sprookjes van Duizend en Eén Nacht.

Huisparfum Couleurs de Provence

Lavendel voert de boventoon van deze ontspannende geur, verrijkt met citrusnoten.
Dit huisparfum neemt je mee op geurreis naar lavendelvelden en vers geplukte citrusvruchten in hartje Provence. Time to relax!

Ontdek alle huisparfums in Isabelle’s Geurshop: https://www.happylifedesign.be/geurshop/

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *