KLEURTREND 2017: FASCINATING BLENDS

Kleurtrend Blend 

http://www.happylifedesign.be/kleurtrend-2017-fascinating-blends/#more-506
Kleurtrend 2017: Fascinating Blend

In een vorig artikel had ik het over de kleurtrends voor de seizoenen lente-zomer 2017. Met de kleurtrend Retreat trekken we ons terug in de luxe en harmonie van onze woning. Ingegeven door de alomtegenwoordige terreurdreiging en de massale instroom van vluchtelingen. Alhoewel we ons enerzijds terugtrekken, vervagen onze grenzen meer dan ooit. Kleurtrend Blend luidt het jaar in van de hybride. Een bonte verzameling van kleuren, stijlen en invloeden. Een smeltkroes van diverse culturen, geslachten en rolpatronen.

Alhoewel we ons enerzijds terugtrekken, vervagen onze grenzen meer dan ooit. Met kleurtrend Blend wordt het jaar van de hybride ingezet. Een bonte verzameling van kleuren, stijlen en invloeden. Een smeltkroes van diverse culturen, geslachten en rolpatronen.

De esthetiek van het Zuiden komt naar het Noorden. De grenzen tussen man en vrouw en de klassieke rolpatronen vervagen. Mannelijkheid bij vrouwen wordt geaccepteerd. En mannen erkennen hun vrouwelijke kant, wat zich uit in zachtere stoffen in mannenkledij, delicatere stoffen en vloeiendere vormen. Onze maatschappij zal ook transgenders meer tolereren dan pakweg 5 jaar geleden.

Kleurtrend 2017: Blend
Bron: Box3 Trend Agency

Voor de aankleding van ons interieur laten we ons inspireren door de bonte kleurenpracht van Cuba. Aangewakkerd door de ontdooide relatie met de V.S. Etnische kleuren met roze en paarse tinten domineren.
Wat vroeger clashte, wordt nu een meerstemmig samenspel. Warm-koudcontrasten en complementaire kleuren zoals oranjerood in combinatie met blauwgroen zijn alom tegenwoordig.

Gekleurde mozaïek komt terug in zowel tegels als behang. Subtiele bladerstructuren en houtsnijwerk dat ons doet dromen van exotische vruchten. Bamboe tot slot is al helemaal niet meer niet meer weg te denken in onze leefomgeving in 2017.

 


Kleurpsychologie

Kleur speelt een belangrijke rol in ons leven. Een grotere rol dan we zouden durven vermoeden. Elke kleur heeft een gevoelswaarde .

Rood bijvoorbeeld is een kleur die snel de aandacht trekt. Ze staat enerzijds voor gevaar en woede en anderzijds voor liefde en veel yang energie. Jouw slaapkamer schilder je dus best niet in een fel rood, tenzij je graag de hele nacht schaapjes telt. Ben je echt gebeten door rood, kies dan eerder voor een zachte tint roze.

Kleurpsychologie
Kleurpsychologie

Rood is trouwens een warme kleur, die een ruimte knus en kleiner doet lijken. Wil je een verruimend effect? Kies dan voor een koele kleur, zoals blauw of grijs. Of schilder de kamer in het wit en voeg rood als accent toe.


KLEUR MIJN INTERIEUR

Dat kleur in de woning vreugde brengt, daar zijn we ondertussen van overtuigd. Maar niet iedereen durft zomaar kwistig de verfborstel in kleur onder te dompelen. Om het gezellig te maken, hoef je trouwens niet alle muren in een regenboog te schilderen.
Voeg subtiel kleur toe in accenten of accessoires. Nieuwsgierig?

Neem contact op met Isabelle voor kleuradvies aan huis: contact

 

 

 

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *