Ik ga op zakenreis en ik neem mee…

Tot voor kort werkte ik als marketeer voor een internationale onderneming. Korte, buitenlandse business trips stonden regelmatig op de planning. Voor mijn hondje Sloeber reserveerde ik een dog sitter, een babysitter voor honden. Op dat vlak had ik toch al gemoedsrust.
Wat mij wel nog zorgen baarde, was in welk hotel ik zou belanden. Zou ik tot rust komen in mijn hotelkamer, zou ik zorgeloos kunnen slapen en voldoende uitgerust zijn voor de lange business meetings de volgende dagen?

In een hotel heb je jammer genoeg niet de mogelijkheid om jouw kamer volgens de Feng Shui principes te herinrichten. Maar of je nu reist voor business of voor pleasure, graag geef ik jou enkele Feng Shui tips mee voor meer flow tijdens jouw trip.
De Feng Shui Travel Kit is er alvast één van. Wat zit er in deze kit? Een home perfume met lavendel etherische olie, een home perfume met munt, citrusvruchten of rozemarijn, bergkristal, 3 doeken, een meditatie-cd, een foto van jouw familie of huisdier, lavendelthee en oordopjes.

Een hotelkamer voelt niet meteen als thuis aan. Er zijn nog aanwezige energieën van vorige hotelgasten en te veel prikkels. Je doet er goed aan om jouw hotelkamer zo snel mogelijk een stukje eigenheid te geven, zodat het snel aanvoelt als jouw tijdelijke nieuwe thuis.

Hoe ga je te werk?

 • Dring er bij jouw hotelreservatie op aan om voor jou een rustige kamer te reserveren. Deze ruimte en de omgeving errond dient Yin te zijn: rustige, vrouwelijke energie. Dus niet aan de lift, het restaurant, het zwembad of fitnessruimte en niet aan een laundry room.
 • Verlucht de ruimte. Open het raam en laat verse lucht en dus positieve chi binnen.
 • Check of de kamer en badkamer proper zijn. Zoniet, vraag aan de hotelreceptie om het kamermeisje even langs te sturen.
 • Spray de lavendel home perfume in de ruimte. Deze etherische olie heeft een kalmerende werking en helpt bij slaapproblemen. De frisse, aangename geur verdrijft onaangename geurtjes en zuivert de ruimte.
 • Plaats een Bergkristal op het nachtkastje. Deze edelsteen is zeer neutraal, reinigt, zuivert en versterkt de omgeving. Bergkristal zal je helpen aarden. Wist je trouwens dat bergkristal helpt tegen reisziekte?
 • Zet de familiefoto of foto van jouw huisdier op het nachtkastje.
 • Ook al blijf je maar één nacht, pak je reiskoffer uit. Dit helpt jou om je thuis te voelen, te ontspannen en los te laten.
 • Hangt er een spiegel tegenover het bed? Hang er dan één van de drie doeken over. Staat er ook een TV-scherm, hang er dan het tweede doek over. Een scherm geeft immers reflectie.
  Wijst een scherpe punt van een tafel of kastje in de richting waar je slaapt? Hang er dan het derde doek over. De punt is immers Sha Chi (gifpijl), negatieve energie, die jouw slaap kan verstoren.
 • Plaats jouw laptop in de Power & Wealth area van de kamer voor een succesvolle zakenreis. Dit is de uiterst linkerhoek. Werk twee uur vóór het slapengaan niet meer op jouw laptop. De blauwe straling houdt jouw geest actief en zal jouw slaap verstoren.
 • Drink voor het slapengaan een kop lavendelthee voor een goede nachtrust.
 • Zet de cd met meditatiemuziek op en doe Yoga oefeningen of een buikademhalingsoefening. Adem diep acht tellen in en twaalf tellen uit. Herhaal dit een aantal keer. Het zal jou helpen jouw hoofd leeg te maken en rustig te worden.
 • Hoor je toch nog storende geluiden? Gebruik dan de oordopjes!
 • Na een goede nachtrust is het tijd voor een succesvolle dag. Sta op tijd op en start de dag met een gezond ontbijt.
  Spray de home perfume met etherische olie van munt, rozemarijn of citrusvruchten op een geursteentje en neem het mee naar jouw meeting of afspraak. Het zal je helpen te concentreren en focussen.
 • En niet vergeten, houd jouw hotelkamer netjes op orde. Rommel verstoort de energie flow.

Home perfumes by Happy Life Design

De huisparfums gecreëerd door Isabelle zijn op basis van natuurlijke etherische oliën. In een handige verstuiver met geursteen. Je kan verstuiven in de ruimte of op de geursteen.

Huisparfum Couleurs de Provence

Lavendel voert de boventoon van deze ontspannende geur. Dit huisparfum neemt je mee op geurreis naar lavendelvelden en vers geplukte citrusvruchten in hartje Provence. Time to relax!

Huisparfum Feng Shui Lentekriebels

Een verfrissende geur met een houtige ondertoon, een subtiel hart van bloemen en een zweem van vers geplukte munt en lemongrass.
Met dit huisparfum detox je jouw hotelkamer in no time. Het zorgt voor een verfrissende energie flow en boost jouw concentratie.

Huisparfum Summer Love

Citrusvruchten vormen de basis van deze feel goed zomergeur. Goed voor een positief humeur en focus.

Ontdek alle huisparfums in Isabelle’s Geurshop: https://www.happylifedesign.be/geurshop/

Een Feng Shui Home Office Expertise

Of je nu jouw eigen business vanuit jouw home office runt of door jouw carrière in een internationaal bedrijf regelmatig thuis doorwerkt. Thuiswerken is het nieuwe werken. Feng Shui helpt jou om de juiste locatie voor jouw home office in huis te bepalen en jouw thuiskantoor zo in te richten dat jouw productiviteit en carrièresucces een boost krijgen.

Voor meer informatie over een Feng Shui Home Office Expertise: https://www.happylifedesign.be/feng-shui/feng-shui-home-office-expertise/

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *