HAANTJE DE VOORSTE

Van alle badplaatsen aan de Belgische Kust is De Haan mijn favoriet. Ik kan er uren vertoeven. Genietend van een wandeling met mijn hondje Sloeber op de zeedijk, tussen de pittoreske villaatjes in Normandische stijl of de geur van dennenappels opsnuivend in het bos. En af en toe ga ik er op de foto met een levensgrote haan!

Hanenparade

Icon_Bloglovin-pink

Naar De Haan ga je niet op vakantie voor heel veel drukte en massatoerisme. Kwaliteit, wandelen, genieten en lekker eten staan voorop. En dit alles in het prachtig bewaard kader van een knap staaltje architectuur.  Een mix van Normandische  en Engelse cottage elementen, Art Deco, Art Nouveau en de oerdegelijke Vlaamse stijl. En af en toe pik je een evenement of begeleide wandeling mee.

Zo stond vorig weekend Trammelant op het jaarlijkse programma. Honderd jaar terug in de tijd naar de nostalgie van de Belle Epoque.

Trammelant
Trammelant

Terwijl ik tussen de ambachten, de typische modeshow en oude auto’s de sfeer van toen opsnoof, botste ik op een haan. Een héle grote haan.

Hanenparade

Hoe verder ik wandelde, hoe meer hanen ik op mijn weg tegenkwam. Prachtig bont gekleurde exemplaren die mooie plaatjes als herinnering voor de talloze bezoekers opleveren.

Nog tot 31 augustus kan je maar liefst tien van deze beschilderde creaties uit polyester bezichtigen. Elke haan werd door een andere plaatselijke kunstenaar onder handen genomen.

Hanenparade
Hanenparade

Een handig plannetje met de locatie van elke haan en zijn kunstenaar kan je gratis ophalen bij Toerisme De Haan in het belle epoque tramstationnetje (Tramlijn Oost, E: toerisme@dehaan.be).

Folder Hanenparade
Folder Hanenparade

De slogan van De Haan luidt: “De Haan heeft een streepje voor”. Ja, alleszins. Misschien zelfs “haantje de voorste”?

Haantje de voorste

Een haantje de voorste ben ik niet echt. Of toch? Ik wil vooral mezelf blijven en mijn eigen ding doen. En anderen inspireren.
Op interieur & wellbeing vlak ga ik graag op zoek naar wat er leeft in de markt. De laatste nieuwe trends en producten opsnorren. Welke maatschappelijke veranderingen er volgend jaar de kleuren en stijlen in mode- en interieurland zullen bepalen. En hoe je op een gezonde manier kan leven en wonen. Spannend, niet?

Maar daarover meer in mijn volgende  blogpost 🙂

Icon_Bloglovin-pink

Er schuilt een haantje de voorste in elk van ons. Waarin blink jij uit? Wat doe jij zo ontzettend graag dat je er iedereen wil over vertellen? Laat het mij weten in het reactieveld hieronder!

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *