Chinees Nieuwjaar: het jaar van de tijger


https://www.freepik.com/vectors/background’>Background vector created by starline

Op 1 februari 2022 is het de start van het het Chinese Nieuwjaar, ook bekend als Lentefeest. In tegenstelling tot bij ons, vieren Chinezen maar liefst veertien dagen lang feest. Dat doen ze met draken- en leeuwendansen. De Chinese nieuwjaarsperiode eindigt met het lantaarnfeest, op de vijftiende dag van het nieuwe jaar. Tijdens de nieuwjaarsperiode speelt familie een belangrijke rol.

Wat heeft het jaar van de yang water tijger in petto?

Het jaar 2022 wordt gekenmerkt door een zeer actieve en snelle energie met veel verandering, innerlijke onrust en impulsieve beslissingen. Emoties laaien op. Een heel andere energie dan de voorbije drie jaar. De elementen water en hout zijn overheersend. We komen meer buiten en gaan terug reizen.

Vuur is het balancerende element, waardoor mensen behoefte hebben aan passie, plezier en spiritualiteit.

Opletten met investeringen dit jaar. Het voorjaar en de zomer lijken gunstig, maar in het najaar wordt een terugval verwacht op de financiële markten.

Zelf zal ik regelmatig mijn batterijen opladen en spiritualiteit omarmen. Ik heb alvast een Shiatsu massage ingepland 🙂
Verder heb ik de sun star en sky noble in mijn kaart, waardoor vertrouwen en eerstelijnshulp aan mijn kant staan. Ook zal ik dit jaar meer zichtbaar zijn. Je zal dus nog veel van mij horen…

Hoe zet ik het nieuwe jaar in?

Ik verhuis alvast mijn bureau naar het Noordoosten, want daar vertoeft flying star 8 die staat voor cashflow, carrière en promotie. En dit jaar komen de sterren terug naar hun thuispaleis, waardoor hun kracht dubbel zo sterk is.

Maar eerst pak ik de negatieve ster 5 aan. Deze staat voor vertragingen, obstakels en gezondheidsperikelen. Flying star 5 huist dit jaar in het centrum. Hoe ik dit aanpak, zie je in dit filmpje.

Is het centrum in jouw huis niet open, kan je er met andere woorden niet doorlopen of zitten, dan heeft het weinig zin om daar de zoutwaterkuur te plaatsen. Waar dan wel? Enkel dit jaar kan je de vaas plaatsen in sector ZW3. Daar huist immers de Year Breaker.

Met mijn rode trui ben ik alvast ‘in sync’ met het Chinese Nieuwjaar. Want de kleur rood staat voor voorspoed en geluk.

Zoutwaterkuur klaar voor gebruik!

Wat zijn jouw plannen dit jaar?

Ik heb alvast veel zin om erin te vliegen. Schrijven, mijn kennis delen, huizen Feng Shui proof maken en experimenteren met etherische oliën. En wat wil jij bereiken dit jaar? Deel het in de comment box onderaan deze blog.

Ik wens jou alvast een heel sprankelend en gezond nieuw jaar!

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *