BEDROOM SECRETS TO KEEP THE SPARKLE ALIVE

Neuriënd op de romantische noten van mijn lievelingssong schrijf ik deze blog. Tijd voor een vleugje romantiek. Bij Feng Shui denk je spontaan aan rust en flow, maar kan deze oosterse kunst ook de passie in de slaapkamer aanwakkeren? Misschien in combinatie met de juiste setting, kleuren en geuren?

Het voorspel

Vóór je hals over kop jouw slaapkamer romantisch gaat inrichten, bepaal je best eerst de juiste plek voor jouw nachtelijke escapades. De rustplek doet het altijd goed. Verdeel de plattegrond van jouw woning in 9 gelijke vlaken. Het middelste achterste vlak is de rustplek. Daar ben je sowieso meer in flow.

Ben je meer vertrouwd met Feng Shui, dan kan je ook opteren voor de Yan Nian of relatiesector en het hoofdeinde van jouw bed richten naar jouw persoonlijke relatierichting. Die is afhankelijk van jouw geboortejaar.

Ook waar de flying star 4 huist, scoort romantiek hoog. Passie en plezier gegarandeerd met flying star 9. Om deze te kennen, dient een energiekaart van jouw huis berekend te worden.

10 gouden regels voor de slaapkamer

Bedroom Feng Shui
 • Maak komaf met rommel en zorg voor een vlotte doorstroom van de Qi of energie.
 • Verlucht regelmatig, zet de ramen open.
 • Opteer voor sfeerverlichting, kaarsjes en zachte kleuren en stoffen die je zelf mooi vindt en waar jouw hart een sprongetje van maakt. Roze en romance gaan goed samen. Rood is de kleur van de passie, maar staat ook voor agressie en brengt geen rust. Aardekleuren doen het ook altijd goed.
 • Schakel jouw smartphone uit en ban de TV, tablet en laptop voorgoed uit jouw slaapkamer. Zet liever een romantisch muziekje op om in de sfeer te komen.
 • Plaats jouw bed tegen een rechte muur. Nooit onder een schuine wand, balk of in het midden van de kamer.
 • Zorg dat je jezelf niet in de spiegel kan zien.
 • Vermijd scherpe hoeken gericht op het bed.
 • Jouw bed mag niet in één lijn met de deur staan.
 • Plaats altijd twee nachtkastjes. Tenzij je liever single blijft.
 • Hang een leuke foto of schilderij met een vleugje romantiek boven jouw bed.

Mijn favoriete zinnenprikkelende etherische oliën

 • Ylang Ylang

Deze olie uit Madagscar heeft een zoete, bloemige en balsamiek-houtige geur. De geur lijkt op Jasmijn en Hyacint. Ze werkt angst stillend, ontspannend en zinnenprikkelend. Zorgt voor een harmonische en rustgevende sfeer.

 • Jasmijn

De bloemen worden van oudsher aangewend om hun afrodiserende werking. Jasmijn geeft een gevoel van zelfvertrouwen en euforie.

 • Vanille

Ook vanille is een afrodisiacum en werkt ontspannend en rustgevend.

 • Sandelhout

Ook sandelhoutolie is een natuurlijk afrodisiacum en versterkt het libido.

In combinatie met een basisolie, zoals amandelolie of jojobaolie, kan je deze etherische olieën gebruiken in bad of als massageolie.

Romance in 2022, het jaar van de yang water tijger

The year of the yang water tiger

Wil je graag meer romantiek en passie in jouw leven? Versterk dan het Zuidoosten in jouw huis. In deze sector heerst flying star 4. Het hout element kan je versterken met hout en water, bijvoorbeeld door een plant, verse bloemen of een waterpartij in deze sector te plaatsen.

In het Zuiden zorgt flying star 9 voor happy feelings, zichtbaarheid, geluk in jouw relaties. Het vuurelement kan je stimuleren met hout en vuur, bijvoorbeeld de kleuren bruin, rood, roze, paars of een plantje, kaarsjes of een sfeerlamp.

Heb je al een relatie, vermijd dan conflicten en ruzie door ster 3 in het Oosten aan te pakken. Dit kan door de sector te vermijden of vuur toe te voegen. Denk maar aan accessoires in de kleur rood of roze of een lampje enkele uren per dag te laten branden.

Wie bekend is met Baze, weet dan dat geiten positieve vibes in hun relatie ervaren dit jaar. Varkens en konijnen hebben het peach blossom geluk aan hun zijde. En de os tot slot vindt misschien wel liefde.

S.O.S. eerste hulplijn

Wil je graag jouw eigen huis romance proof maken en jouw relatie versterken? Neem dan contact op met Isabelle op info@happylifedesign.be.

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *