AUTUMN LEAVES…

AUTUMN LEAVES…

Autumn leaves
Autumn leaves

Als kind hield ik van seizoenen. Met de klasgenootjes bladeren rapen in het park, dolle winterse sneeuwpret, lentebloemetjes plukken voor mama en in de zomer zandkastelen bouwen met papa. Naarmate ik ouder werd verloor ik langzaam maar zeker mijn voorliefde voor seizoenen. Pure schoonheid vervaagde en maakte plaats voor een beeld van tristesse: kale bomen, wintergladheid en dan langzaam uitkijkend naar de lente met als hoogtepunt, de zomer. Was het maar altijd zomer…

Maar is het gras niet altijd groener aan de overkant? In Australië woont een goede vriend. Een Belg die zijn hart volgde en koos voor “The Aussie’s way of life”. Zomer jaar in, jaar uit. En wat mist hij onze seizoenen!

 AUTUMN MEMORIES

Dit zette mij aan het denken. Wat was er zo bijzonder aan mijn kindertijd? Waarom hield ik zo van onze Belgische herfst? Tijd voor de praktijk! Goed uitgerust met laarzen en een warme jas trok ik met mijn hondje Sloeber het bos in. Langzaam wandelend, alle zintuigen open ontdekte ik een bonte kleurenpracht van gele en oranje vallende bladeren, dennenappels, kastanjes en heerlijke herfstgeuren. Tjirpende vogeltjes luid in concert. Door de kalende takken toverden gouden zonnestraaltjes een warme gloed op mijn gezicht. Puur geluk. Autumn memories.

Terug thuis bij het warme haardvuur haalde ik mijn schat tevoorschijn: bladeren in alle vormen en kleuren, kleine en grote dennenappels, takken en bessen. Hmm, tijd voor een DIY tafelversiering. Een hoge doorzichtige vaas, een ronde spiegel, mijn parelmoeren geurlamp en hokus pokus, het resultaat zie je hier:

DIY Herfstdecoratie
DIY Herfstdecoratie

 

INTO AUTUMN MOODS…

Mijn herfstcollage en favoriet herfstpalet. De kleuren uit de kleurstalen heb ik nageschilderd door de primaire kleuren blauw, rood en geel te mengen met een toefje wit of zwart tot ik het exacte kleur verkreeg.

 

Herfstcollage
Herfstcollage
Herfstpalet
Herfstpalet

EEN HERFSTINTERIEUR VOL SFEER

De pastelkleurige kussentjes en accessoires ruimen plaats voor diepere en warmere tinten. Sfeer en gezelligheid zijn volop van de partij. Een leeslampje, een cinnamon geurkaars, een goed boek en een dampende kop verse pompoensoep. Dankjewel, herfst!

Herfst decoratie
Herfst decoratie

 

Herfstinterieur
Herfstinterieur

EEN DIY AUTUMN TIP ALS AFSLUITER

Schilder of spray een handvol eikeltjes in oranje, rode, gouden tinten en leg ze op een schaal bij gedroogde bladeren en dennenappels.

DIY Gekleurde eikels
DIY Gekleurde eikels

 

Langzaam maar zeker doet de winter zijn intrede. Nog enkele weken en het is zover. Autumn leaves… winter calls. Tot dan!

INSPIRATIE IN JOUW INBOX !

Blijf op de hoogte van inspirerende weetjes en schrijf in op de newsletter van Happy Life Design: 

 

About Isabelle

Ik ben Isabelle, Interieur & Lifestyle Expert en de bezielster van Happy Life Design. Mijn doel is interieur en lifestyle perfect in harmonie brengen. Ik help jou bij jouw interieur & lifestyle keuzes. Omdat van klein af interieur, mensen helpen en gelukkig maken mijn passie is. Heb ik ook jou geïnspireerd? Wil je meer uit jouw interieur en leven halen? Volg dan regelmatig de verhalen op mijn blog. Ik wijd jou in alle secrets van een happy life designer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *